Samtal på psykiatrin 24/1-13

Jag tog bussen lite tidigare en vanligt igår till sjukhuset för att ha mitt samtal med P på psykiatrin. I ren panik gick jag till busstationen. Jag andades ytligt, var spänd i kroppen och gick med olika mantran i huvudet, för att huvudtaget fixa det.
Väl där så gick för att anmäla mig i receptionen, men det var ingen där. Jag väntade, och kände paniken växa ytterligare.
Min redan snabba andhämtning ökade till max och jag lämnade båset i förtvivlan och kände tårarna stiga.
Min Emotionellt instabila personlighetsstörning innebär att jag många gånger reagerar starkt på mindre händelser och saker, om jag redan är sårbar.
Så jag började skaka våldsamt och jag föll ihop mot väggen och tappade kontrollen totalt.
Efter en kort stund så kom det personer, jag vet inte vilka de var, som jag blundade och som jag höll min kropp böjd. De, hon frågade om jag hade någon kontaktperson, och jag sade med ansträngning P. De tog tag i mig och ledde mig till sittrummet, och P kom ut.
Hon hade höjd röst och lade sina händer på min knän och sade: ”Titta på mig, titta på mig Vanjavit.” Jag höjde blicken och och hon sade lika bestämt, andas, ”andas med mig Vanjavit, och titta på mig.” Sakta men säkert minskade skakningarna, och min andning blir lugnare.
Medan vi andades tillsammans gick vi till hennes samtalsrum, och vi fortsatte tills jag kunde andas själv igen.

Väl under samtalet gjorde vi en kedjeanalys kring min överdos. Och pusselbitar föll på plats. Och jag kände mig lättad, och jag kände en styrka igen. P är helt fantastiskt  Även fast hon är lite otäck ibland, så får hon mig att se saker på ett annat sätt, på ett mer förnuftigt sätt.
Även fast DBT är tufft, så ger mig det så mycket tillbaks. Jag växer mer och mer, och finner mer färdigheter för att reglera känslor. Som jag inte tror att jag skulle funnit utan DBT:n

Mer lugn och sansad, avslutade vi terapin och jag fick beröm över hur duktig jag varit. Som kändes varmt inombords, att jag faktiskt kan och är bra. Jag är bra.

Nu har jag även fått datumet för gruppterapin. Som olyckligtvis blir dagen innan min föreläsning. Men med förberedning både psykiskt, men även praktiska åtgärder så fixar jag detta. Jag kan, jag är stark.

Annonser

2 reaktioner på ”Samtal på psykiatrin 24/1-13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s