Dissociationer, DBT och känslor

Den senaste tiden har varit väldigt känslomässig. Jag är väldigt förvirrad angående mina känslor. Jag undrar mer och mer vad jag ska ha dem till. Fastän jag och P pratar om det på DBT:n kan jag inte komma ifrån det faktum att jag många gånger trycker tillbaks dem. När jag egentligen ska lyssna på dem.
Jag har även haft en del dissociationer, minnesluckor under veckan. Vissa mer obehagliga en andra. Att jag släcker lampan i köket utan att veta om det är en sak som jag kan hantera. Men när jag hittar blodfläckar som jag inte ens förstår hur de kan ha hamnat där … det väcker oro inom mig.
Och jag förstår då, hur viktigt det är att jag är medveten närvarande.
För jag vet att jag har haft kraftiga dissociationer som rör mitt självskadebeteende. Jag vill aldrig mer vakna upp ur en dissociation med blodiga armar och sår.

Idag är det i alla fall individuell DBT med P, och jag känner nog att jag behöver ta upp detta, så jag hamnar på rätt spår igen. Att jag kommer tillbaks till att vara medveten närvarande.

Igår hade jag också min andra DBT-grupp sektion. Denna gång var det inte lika nervöst. Och jag känner att det fungerar och jag trivs i ett sammanhang som jag annars sällan gör. Att vara med i grupper är vanligtvis väldigt ångestfyllt för mig. Men jag känner att det har klickat rätt, och det är positivt.
Men att jag är så trött efteråt är något som jag har svårt att acceptera. Eller andra saker som tar min kraft och energi. Även fast jag har kommit långt i min Asperger och ADHD problematik betyder inte att jag alltid känner acceptans för det. Att vara medveten och att acceptera är två skilda saker.

Så, det är både positivt och mindre positivt, men jag lever.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s