En typisk vardag av svårigheten med känsloreglering – Leva med Emotionellt instabil personlighetsstörning

Min dag har varit en ren känslostorm. Min Emotionellt instabila personlighetsstörning har verkligen nått sin topp, eller botten kanske man ska säga …
Allt sammantaget, gör mig helt nervig.
Ljudperceptioner har varit svåra att hantera idag. Och inte bättre gör det heller, att jag inte kan lyssna på musik i min mobil, eller handsfree. Och min mp3 … batteriet räcker knappt en timme.
Musiken gör omvärlden hanterbar, men nu när jag inte kan lyssna på musiken gör alla intrycken mig stressad och trött.

Jag har även behövt handlat idag. ”Problemet” började innan jag ens hunnit ut. Min cykel är skraltig, dörrarna är sega att få upp, och jag blir irriterad när jag också har en cykel att få ut.

Färden till och från affären var en explosion av ilska. Som en gammal tant, blev jag sur på alla som inte går på rätt sida, och jag får sicksacka mellan människor och cyklister. Mitt i allt ting, tog batteriet slut i mp3:n och ljudperceptioner stressade upp mig igen.
Jag var nära att cykla på en människa, dåligt samvete fick jag och ursäktade mig så mycket. Men blev lika arg igen, om inte mer och tänkte surt att folk borde se upp och gå på rätt sida.

Väl hemma, nästan … var det dags att ta upp cykeln. Hörlurarna fastande i handtagen, dörrarna som är tunga, värmen efter cykelturen … och ilskan. Jag mumlande argt för mig själv i trapphuset.

Och så hemma, fick min katt stå ut med mitt känsloutbrott, jag ringde även min mamma.
Samtidigt blev jag full i skratt när hon frågade, ”vad är det som egentligen är problemet?”
Och jag kände mig med ens lite löjlig.
Men till skillnad från förr, så vet jag nu att det är min Emotionellt instabila personlighetsstörning, som gör det så. Mitt humör som en blixt, ilska och irritation, som andra kallar det för: småsaker.
Inget kan förändras under en dag. Men min insikt gör ändå situationen hanterbar.

Annonser

2 reaktioner på ”En typisk vardag av svårigheten med känsloreglering – Leva med Emotionellt instabil personlighetsstörning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s