Känslostyrda beslut

Det har varit extremt kaotiskt de senaste dagarna. Mitt humör har varit som tusentals explosioner. Under en timme så har jag både varit lycklig, ledsen, deprimerad, pessimistisk, positiv, nedslagen och lugn.
Som gjort att jag varken kan ta beslut, eller också väljer helt galna och känslostyrda beslut.
Förnuft och känsla? Jag har haft väldigt svårt att sära på dem. Är detta ett beslut som jag kommer ångra, eller är detta rätt gjort av mig?

Mina tankar har varit likt mitt humör. Antingen tänker jag på att strunta i allting, lägga mig i garderoben och aldrig mer komma ut. Eller så tänker jag att saker och ting är underbart och fantastiskt.
Svart och vitt, är mina sinnesstämningar nu. Vilket gör mig helt förvirrad, hur kan jag liksom tycka livet är underbart, när jag i nästa stund gråter över att jag känner mig värdelös? Att inget kommer bli bra, när jag i nästa stund hoppar och jublar av glädje för jag känner mig stark och bestämd.
Hela mitt liv cirkulerar i en trasig och vildsint karusell …

Det är först idag jag inte gråter, så fort det minsta händer. Det är först idag, sedan några dagar tillbaks jag äntligen har en någorlunda jämn nivå i energi och stress. Äntligen, säger jag bara.
I för sig har jag ju börjat skriva ner mina ”förnuft tankar” och ”känslotankar”, som har gjort att jag fått en överblick, och kanske kan ta ett beslut av visshet. Men nu ska jag njuta, över att jag äntligen har en någorlunda lugn och stabil vardag.

Annonser

4 reaktioner på ”Känslostyrda beslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s