Min fyrkantiga lilla box – Om att leva med Aspergers syndrom och Emotionellt instabil personlighetsstörning

Dagsläget vilket varit från flera dagar tillbaks har varit turbulent, omskakande, kaotiskt och allt annat en lugnt och harmonisk. Jag har gjort saker jag inte är stolt över, och jag har även gjort saker som jag borde vara stolt över, men inte alls kan känna.
Gråzoner? De är liksom som förintade just nu.

Jag tänker allting väldigt svart. Och jag gör många drastiska beslut. Agerar mycket på känsla, och desto mindre förnuft.
Mitt självförtroende har varit på botten. Jag kan inte riktigt längre se mina styrkor i saker och ting. Utan jag ser istället små detaljer, som jag inte har lyckats lika bra med. Istället för att fokusera på det positiva som faktiskt har hänt.

På grund av detta så har jag väldigt svårt att vara i nuet. Då jag ser klarare på mina ”misslyckanden.” Nej, förnuftet har inte funnits där så mycket.

Detta började i helgen. Men nu börjar jag återkomma till verkligheten.
Jag har under flera dagar stängt av mig från omvärlden, både psykiskt men även fysiskt. Min blogg var avstängd en dag, och jag inaktiverade min Facebook.
Min Asperger blir väldigt synlig om jag har utsatts för saker utanför min säkerhetszon. Jag agerar sedan med att dra mig tillbaks och i stort sett leva i en fyrkantig liten box.

Men huvudsaken är att det börjar bli bättre igen. Som vanligt.

Annonser

2 reaktioner på ”Min fyrkantiga lilla box – Om att leva med Aspergers syndrom och Emotionellt instabil personlighetsstörning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s