Tankar kring känsloreglering – Om Emotionellt instabil personlighetsstörning och DBT

Det har varit en tuff dag, jag känner mig sliten och trött. Jag börjar även känna mig ledsen … och rädd.

Jag börjar komma till insikt i att jag ännu en gång, väljer att aktivt göra något konstant.
För att slippa känna.
Fast jag märker det inte förrän efteråt. Då varje droppe med energi är uttömd. Eller när någon har påmint mig, eller något annat gjort det. Något jag kanske sett eller känt.
Det är ett inlärt beteende, ett sätt för mig som förut gjort så att känslor utesluts. Så jag inte behöver känna det som gör ont. Nu vet jag att det är en del av min diagnos problematik. Emotionellt instabil personlighetsstörning (IPS).

Och jag vet nu att det inte går att trycka bort saker hur länge som helst. För hur envist jag en försöker att låta bli att tänka på sorgen jag känner. Eller rädslan, eller ilskan som kokar i mig. Så kommer känslan tillbaks, och med större kraft en innan.

Efter DBT:n idag kom jag till insikt med detta. Att jag under hela veckan har haft svårt till att vila, för att jag inte vill känna. Eller att jag är rädd för att känna. Jag kommer nog behöva ta upp detta imorgon med P, min individuella terapeut …

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s