En video som illustrerar ljudperceptioner hos personer med Aspergers syndrom

På detta sätt upplever jag många gånger min Asperger diagnos. Jag har kraftiga ljudperceptions svårigheter, och är ofta väldigt trött. Det är viktigt för omgivningen att försöka förstå detta. Framförallt i skolan: det är inte självklart att en elev är lat/ointresserad, tänk om personen upplever precis detta? Det kanske är dags att tänka om igen?

Ett tips: För att klara av ljud utomhus kan det vara bra att lyssna på musik som kan utesluta de flesta ljuden.

Annonser

4 reaktioner på ”En video som illustrerar ljudperceptioner hos personer med Aspergers syndrom

 1. jättebra illustration av hur det känns. 🙂
  sen så har jag personligen inte problem med t.ex. lysrör, men däremot störs jag väldigt mkt av människors prat, telefonsignaler, folk som visslar, etc. när människor omkring mig pratar blir det omöjligt att koncentrera sig. de pratande människorna liksom tar sig in i mina tankar och hindrar mig från att själv kunna tänka. skitjobbigt. har alltid musik när jag åker tunnelbana eller buss. 🙂
  kram

  Gilla

 2. Ja, visst är den bra! 🙂
  Okey, känner också igen mig i din beskrivning.

  Om jag går längs en väg med full trafik, människor som pratar, om det är väldigt varmt, skarpa ljus osv, kan göra mig helt galen (känns det som). Brukar kunna stå ut, men när jag väl är hemma är jag som ett vrak.
  Tur att musiken finns 🙂

  Kram!

  Gilla

 3. Jo, så är det ju. Fast det beror också på, eller i alla fall på mig, hur trött jag är, eller om jag har sårbarheter. Det kan det bli fruktansvärt jobbigt då. Tur att musiken finns. Kram! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s