Dagliga svårigheter – Om att arbeta med acceptans

Måndag igen. Och måndagar är som denna, en påfrestande och intensiv dag. Att prioritera är något jag utvecklat och tränat på. Men att prioritera effektivt är desto svårare.
Ibland tror jag att det blir lättare/smidigare om jag ligger i och är flera steg före min vanliga planering.
Men i slutändan kan det lika gärna bli den motsatta effekten; istället för att känna mig pigg och kompetent, kan jag känna mig trött/sliten och nedstämd. Dessa känslor dyker upp just därför att jag känner mig kraftlös och frustrerad för att energin inte räckte till ändå.
Fast samtidigt är detta en situation som jag tror jag behöver acceptera om och om igen.
Mina neuropsykiatriska diagnoser ställer till det i min vardag. Även fast det har blivit mer hanterbart, så kommer jag inte ifrån hur jobbigt det ibland kan vara. Samtidigt som Asperger och ADHD har positiva sidor, så är det många gånger svårigheterna som har övertaget, som styr.

Något som har hjälp mig just särskilt i denna situation är det faktum, ju mer man lägger tid på att älta sitt förflutna, eller oroa sig för framtiden, desto mer ökar den negativa känslan.
Men om man istället lägger fokus på att vara i nuet, så minskar den känslan betydligt. Den försvinner inte, men det gör så lidandet minskar. Ja, livet känns faktiskt helt okej.

Annonser

2 reaktioner på ”Dagliga svårigheter – Om att arbeta med acceptans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s