Gott nytt år! Nya upplevelser och nya möjligheter

Detta år har varit turbulent och omtumlande, stressigt och påfrestande. Men 2013 har också varit givande, inspirerande och kärleksfullt. Sen får man inte heller glömma: galet underbart. Så? Vad har hänt i mitt liv det senaste året: 

 • Det är cirka 1 och ett halvt år sedan jag flyttade från Odlargränd.
 • Jag jobbar fortfarande på stadsbiblioteket. Till skillnad är att jag under detta år har fått utökade arbetsuppgifter. Jag arbetar effektivt, noggrant och metodiskt. Och jag känner att det jag åstadkommer är uppskattat.

 • Jag var under en kort period sångerska i ett hårdrockband, men efter ett tag så insåg jag att det just då inte var rätt tajming i mitt liv. Och därför fattade jag det svåra beslutet att hoppa av.
  Som har varit ett smärtsamt beslut. Jag sörjde, och ibland sörjer jag fortfarande, över en av mina drömmar, som jag för tillfället har lagt på is.
 • Jag har även tagit en del andra svåra, och jobbiga beslut.
  Bland annat skulle jag ställt ut konst under kulturnatten, men jag insåg att jag behövde lägga fokus på DBT:n. Så jag avböjde mitt bidragande från konstutställning.

  Jag har även insett att jag under en tid behöver bygga upp min självkänsla, självförtroende och trygghet. Även sänka mina prestationskrav, innan jag ställer ut konst eller föreläser igen, etc.

 • Jag har hittat kärleken, och umgås ofta med min flickvän.
 • Jag har gått i DBT (Dialektisk beteende terapi) drygt ett 1 år. Vid samma tidpunkt fick jag även reda på att jag är diagnostiserad med Emotionellt instabil personlighetsstörning (IPS), även känt som Borderline. Jag är en lidande individ: jag kan uppleva känslor så pass starka, så att jag ibland inte ser någon utväg, att jag inte står ut, att jag inte ens vill leva.

 • Att gå i DBT har varit påfrestande på många sätt. Att gå i terapi två gånger varje vecka (vanligtvis brukar behandlingen ta 2 år), har varit en belastning. Åka buss och gå i gruppterapi är något som jag har fått arbeta med, som det är en del av min Aspergerproblematik: kollektivtrafik och sociala sammanhang. Minst sagt, jag har utsatt mig för både obehagliga och svåra moment.
  Men lika som jag har varit rädd, är jag tacksam och glad över att jag började i DBT.
 • Under detta år har jag utvecklats något otroligt. I början kunde jag inte se det själv, men ju mer tiden går, kan jag även själv se förändringarna.
  Jag tränar mig på att lära mig leva med negativa känslor, acceptera att de finns där. Men även att vara närvarande i positiva känslor.

  I livet finns så mycket att hämta, upplevelser och möjligheter. Det finns stunder av glädje och sorg.
  Att vara medvetet närvarande (mindfulness), kan både vara smärtsamt och underbart.
  Att minnas och tänka på de fruktansvärda sakerna som hänt, men att också delta i känslan, inte mota bort den, utan att låta den finnas där. Var något jag först trodde var omöjligt. Men fler och fler stunder kommer, då jag kan låta de finnas där, även fast det många gånger gör ont.

  Det känns som jag på något sätt och vis, börjar bli vän med mitt förflutna. Och jag påminner mig om: Det som har hänt har hänt, vi vet inget säkert om vår framtid, men det är nuet som vi kan förändra.

Annonser

2 reaktioner på ”Gott nytt år! Nya upplevelser och nya möjligheter

 1. Vanji jag saknar dig gumman

  vad fin du är med din flickvän, ni är jättefina ihop
  hoppas det håller för er riktigt länge

  och ditt hår har blivit så långt oxå nu

  jag hoppas du är lycklig i alla fall
  jag tycker det är synd att vi inte är vänner längre
  och jag saknar dig, dina brev ect

  men det viktigaste är att du är lycklig och mår hyfsat bra

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s