Nya intryck och förändringar

Jag känner mig slut, gråtfärdig och frustrerad. Samtidigt lite lättad, som jag fick en remiss till röntgen idag, efter jag var till vårdcentralen i morse. Jag trodde inte att jag skulle få fortsatt hjälp så fort.
Läkaren misstänker en spricka, eller pågående fraktur i min fot.
Men jag känner mig ledsen som jag blev illa bemött, det är inte första gången, men jag blir ändå lika besviken när det händer.
Jag känner också en panik och ångestfylld känsla. Det är mycket nytt idag, som jag ska ta in och göra. Jag har aldrig varit på röntgen innan, eller en gång gjorde jag en magnetröntgen, men det var väldigt länge sedan.
Instruktionerna jag fick av läkaren var väldigt otydliga, jag vet ens om jag kan kalla det för instruktion eller information.

I dessa lägen är det väldigt jobbigt att ha Aspergers syndrom och Emotionellt instabil personlighetsstörning. När jag utsätts för något nytt börjar myrornas krig starta i mitt huvud, tankarna blir allt mer osammanhängande och kaotiska.
Efter ett tag svämmar också känslorna över.

På något sätt ska jag fixa detta idag. Några krisplaner har jag, men jag känner mig mest tom och trött.

Annonser

4 reaktioner på ”Nya intryck och förändringar

 1. Vad jobbigt med osäkerhet och oklara instruktioner, särskilt då situationen redan från börja kanske inte är så kul!
  Jag känner igen det där med att man måste bearbeta och ta in nya saker. Det tar energi!
  Hoppas att det går bra för dig, det gör det nog!
  Kram från Jenny (före detta Saga) 🙂

  Gilla

 2. jag hoppas det gick bra för dig på röntgen.

  avskyr att gå till läkaren då de ofta bemöter en dåligt och har noll förståelse för att man behöver mer information eller instruktioner. dessutom tenderar de till att inte tro på en om man inte spelar över och visar att man har typ jätteont. min asperger gör det svårt för mig att visa känslor, speciellt för okända människor.

  kram

  Gilla

 3. Jag klarade av röntgen, men tyvärr fick jag inte bättre bemötande där heller.

  Tack för du berättar om dina erfarenheter om vården. Även fast de inte är positiva så, känns det skönt att jag inte är ensam om att tycka så här. För jag kände mig verkligen utelämnad och ensam efteråt.

  Kram!

  Gilla

 4. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, och för ditt stöd!

  Oklara instruktioner och otydlighet gör inte situationer lättare för många av oss som har neuropsykiatriska diagnoser, det är så synd att vården har så svårt att ta till sig det. Jag klarade av dagen i alla fall, men det var tufft.

  Lägger till din nya blogg till min läsningslista 🙂 Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s