Svårt beslut

Idag har jag lämnat återbud till DBT-gruppen. Det är första gången jag gjort det sedan jag började, vilket är mer än ett år sedan. Ändå så känns det som ett nederlag, ett misslyckande. Fastän jag vet att det är mänskligt att vara sjuk eller utmattad, så är det svårt att tro det om sig själv. Ibland är det svårt att vara pliktrogen. Men det är ännu svårare att backa, och lyssna på sin kropp.

Jag strävar många gånger efter perfektion. Att inte göra något fel eller misstag. Alltid klara av vad jag ska göra. Samtidigt som mitt förnuft säger att ingen är perfekt.

Jag stannar hemma idag för jag är illamående och är matt i kroppen. Tömd på energi. Eller så börjar jag bli sjuk…

Det var svårt att lämna återbudet, men nu är det i alla fall gjort. Och idag ska jag ta ha hand om mig själv, lyssna på min kropp som skriker att jag behöver vila.

Annonser

4 reaktioner på ”Svårt beslut

 1. Jag känner också verkligen igen mig! Det är verkligen svårt att tillåta sig att vara svag och verkligen lyssna på vad som är bäst för sig själv. Det är, precis som du skriver, så svårt att verkligen känna att man inte behöver göra allt som man ”borde”. Även om man logiskt vet att man inte kan vara perfekt är det svårt att känna att det gäller en själv också.
  Jag tror att du tog ett bra beslut, man behöver återhämta sig innan det går för lång tid av utmattning! Det är bra att du lyssnar på din kropp! Hoppas att du snart mår bättre igen! ❤

  Gilla

 2. Jag tror nog att detta är något man behöver träna på. Men jag tror också ju mer man lyssnar på sin kropp, desto lättare blir det att ta dessa beslut. Hoppas att det är bra med dig 🙂 Kram!

  Gilla

 3. Ah okej. Egentligen tycker jag att det är en bra egenskap, men det kan bli svårt och tröttsamt för en själv också, om man är det på en hög skala. Kram! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s