Utmaning i värmen

Denna värme och sol … Jag är inte direkt någon soldyrkare. Det jag uppskattar med soligt väder är att jag oftare känner mig piggare och gladare psykiskt. Men rent fysiskt är det ofta en plåga. Ännu en gång ställer min Asperger diagnos till problem …

Det är en panikartat känsla att känna hur kläder klibbar mot huden, svetten rinna, svullna fötter och händer, och om det inte är något vind så får jag svårt att andas i värmen. Om jag även vistas länge ute i solen blir jag matt och kraftlös i kroppen.
Utav dessa skäl är jag mest inne under varma dagar. Jag tycker det är bäst så.

Igår fick jag även en liten utmaning, men den var ändå trevlig! Jag och min flickvän åkte spontant till Söderköping för att äta glass, som vi förvisso har pratat om att göra ett tag. Men jag var inte förbered på att perceptionerna skulle blir så jobbiga, värme bland annat, människor och många intryck. Men det var det värt, jag känner knappast någon stress när jag umgås med min älskade. Tack för du finns S!

Jag kom även till insikt om hur långt jag kommit i min utveckling. För 1-2 år sedan skulle jag aldrig tackat ja till en spontan resa/utflykt.
Visst var det lite tufft, men att jag ändå tackade ja, och att jag hade det trevligt ändå, trots svårigheter, är ett bevis på min envishet och den strävan jag besitter.

Annonser

2 reaktioner på ”Utmaning i värmen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s