Att hitta inspiration

Inspiration, kreativitet, intressen … det som är jag. Men det känns som jag håller på att försumma det. Jag målar nästan aldrig längre, och jag skriver sällan. Varken poesi, anteckningar eller på bloggen. Jag har inga särskilda projekt eller kreativa mål att uppnå. Det enda som jag håller på med lite mer är att sjunga. Men jag börjar känna att det inte räcker. Känslan av att jag är olycklig, smyger sig på allt oftare, och jag vet att det beror på att jag inte längre är kreativ regelbundet, som jag varit förut. Jag saknar det verkligen, det gör jag. Jag känner mig så tom utan ord, eller färger. Där jag kan uttrycka mig som starkast.

Jag har inte tänkt på detta så mycket, och speciellt inte som ett problem.
De flesta gångerna kommer kreativiteten tillbaks av sig själv. Men jag tror att det krävs mer denna gång.

Det är flera hinder, som gör det svårt för mig. Många gånger känner jag att jag inte hinner, ibland är det faktiskt så att jag inte hinner. Det slutar sällan bra när jag forcerar och stressar fram något. Och så är det inspirationen, jag har svårt att veta vad jag ska skriva om eller måla, det bara står still. Vart ska jag börja?

Som kreativiteten är en så viktig del av mitt liv, behöver jag lösa detta, och jag har några idéer.

Annonser

5 reaktioner på ”Att hitta inspiration

 1. Vad roligt att läsa ett nytt blogginlägg från dig! Jag har funderat på hur du har haft det 🙂
  Jag känner igen mig i det du skriver! Jag mår också bra av att vara kreativ och skapa, både med ord, genom bild och med scrapbooking. Men det är ibland så svårt att hitta inspirationen eller lusten till skapandet.
  Vad bra att du har några idéer! 🙂 Jag får nog också fundera lite på hur jag ska hitta tillbaka till glädjen som skapandet ger mig.

  Gilla

 2. Egentligen har det varit ganska bra med mig, och jag har inte haft samma behov av att skriva nu när jag mått bättre. Men jag har saknat det ändå, och nu saknar jag det väldigt mycket, som jag har en tuffare period och har ett större behov av att uttrycka mig, få ut det jag känner. Det är väldigt frustrerande när jag känner att jag har svårt att komma gång och hitta min inspiration igen. Jag hoppas att du också kommer igång med det kreativa snart, som sagt, det kan skänka en så mycket glädje. Kram!

  Gilla

 3. Vad bra att det varit ganska bra! Men vad jobbigt att det är tuffare nu! Så är det för mig också: att jag skriver mer och har ett större behov av att uttrycka mig när jag mår sämre.
  Tack! 🙂 Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s