Bokstavligt talat – Så det kan vara att leva med Aspergers syndrom

För några dagar sedan pratade jag med min mamma i telefon, om allt möjligt egentligen. Men det var en sak som fick oss båda att skratta.

Något i min Asperger diagnos/problematik, som ibland kan bli komisk är hur bokstavligt jag uppfattar det jag hör, information jag får eller om någon vill tala om en sak för mig. Så blev det även under telefonsamtalet.

Mamma berättade om hur stor Darin är nu. Det första jag såg var hur överviktig Darin blivit. Efter en kort tystnad började jag förstå att min mamma egentligen menade att han har blivit känd, och jag anade även att min mamma hade förstått att jag tagit det väldigt konkret. Jag brast ut i skratt och sa: ”Nu förstår jag ju vad du menar! Jag trodde först du menade att han har blivit stor, praktiskt taget stor, alltså tjock.” Sen började vi båda skratta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s