Trubbel med mindfulness

8735f2bc3cb43d84a86310a89e972dc4Dom senaste två dagarna har jag haft väldigt svårt att vara i nuet.
Jag blev medveten om detta igår då jag under två tillfällen glömt vart jag lagt saker, och även glömt bort vad jag nyligen gjort.

En del av detta grundar i mina koncentrationssvårigheter. Men som jag vet att jag har svårt att lämna tankar, och med det gör två saker samtidigt (diskar medan jag grubblar/tänker på annat osv). Så lutar det mot att jag av någon anledning undviker eller anar att jag kan överväldigas av känslor, och därför inte vill vara i nuet. Rädslan för att känna fullt ut är nästan som alltid förlamande.

Men samtidigt vet jag att det som pågår inte är sunt på något sätt eller vis.
Jag vet att om det fortgår, kommer känslorna och tankarna bli allt starkare. Att undvika återgår nästan alltid till källan av problemet, men istället för göra något konkret för att förändra situationen, ältar man och känslan växer. Det kan vara frustrerande att ha denna insikt, när man ibland känner mindre vilja till att förändra nuläget.

Nu när jag se vad som händer, har jag bestämt mig för att lägga till mindfulness i DBT läxan som vi fått under juluppehållet.
Jag är tror att det blir lättare för mig när jag skriver upp så jag ser konkret vad jag gjort, och vad jag behöver arbeta mer med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s