Minst sagt en händelserik dag

Bortsett från att jag vaknade med en obehaglig känsla i kroppen, efter den dröm (jag gissar på en realistisk ångestdröm) jag precis vaknat upp från. Så har min dag varit okej.

När kag kunde distansera mig till känslorna som drömmen väckt, genom att påminna mig om att det bara var en dröm, och inget som har hänt.
Kunde jag fortsätta dagen utan en ständig ångestklump i magen.

Trots att städa inte kommer högst upp på listan över roliga saker att göra, så tycker jag alltid att det är skönt att få rent i lägenheten.
Jag är nästan på gränsen till att vara pedantisk (om man bortser från köket, som jag inte tycker är lika viktigt), men jag gillar, och behöver ha ordning och reda för att känna mig lugn hemma, och trygg när jag kommer hem. När det ser kaotiskt ut känner jag ofta likadant. Jag blir starkt påverkad av synintryck, som är en del av min Asperger som jag har svårast för.

Det som glatt har överaskat mig idag handlar om tankens kraft.
Efter jag har läst Mindfulness i hjärnan av Åsa Nilsonne, så har jag i praktik testat ett tips från ett citat som jag hittade i boken.

Jag är nästan säker på att alla någon gång haft tanken ”jag orkar inte mer.” Jag får exempelvis den tanken när jag joggar, och speciellt innan jag har kommit in i andra andningen. Detta är inte heller en ovanlig tanke i just det sammanhanget, vilket boken syftar på.
Tankens kraft kan vara så pass stark att den faktiskt gör så att kroppen känns tyngre, och till sist kanske gör så att vi ger upp.
Det man då kan göra istället är att fråga sig själv ”orkar min kropp det här?”
Och faktiskt upptäckte jag att jag hade kraft kvar i kroppen.
Det var verkligen en häftig upplevelse, att se så tydligt hur stor påverkan medveten närvaro kan göra i vardagslivet.

Det vore konstigt om jag inte skulle kunna sova inatt, som jag känner mig helt utmattad efter dagens schema. Men på ett positivt sätt.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s