Svårigheter med matrutiner

Igår var jag grym, som lagade tre olika storkok. Det tog emot att börja laga maten, men nu är det gjort.

Mat har blivit så komplicerat för mig. Av flera olika skäl, och jag vet inte vart jag ska börja för att göra mina matrutiner och matlagningen lättare.
För det första är mitt intresse för mat inte stort, det enda jag verkligen uppskattar och kan längta efter är frukt och en stabil frukost.
Jag drar mig för att testa ny mat, och jag vet inte riktigt varför.
Jag tycker det är jobbigt att tillaga mat.
När jag handlar är jag inte medveten om hur mycket jag behöver för att det ska räcka, och det brukar nästan alltid sluta med att maten tar slut för fort.
Jag tycker det också är jobbigt att handla, så jag undviker det till den mån att jag går omkring hungrig, istället för att handla det som fattas hemma.

Saker och ting går hyfsat om jag har matlådor för minst fyra dagar.
Men när matlådorna är slut är jag tillbaks på ruta ett igen. Ibland lyckas jag få matlagningen på rullning. Men när energin inte finns där, är detta något som verkligen ställer till problem för mig i perioder. Och som det är så många trådar som är komplexa för mig, känner jag mig handfallen, vart ska jag börja?

Om någon har tips eller kan berätta hur sina egna matrutiner ser ut så är det fritt fram och kommentera detta inlägg.

Annonser

2 reaktioner på ”Svårigheter med matrutiner

    1. Tack för att du delar med dig.
      Min syster har också Asperger, och hon har väldigt svårt med perception kring konsistens och smak. Men har förut inte riktigt förknippat matrutiner som en vanlig svårighet i samband med Asperger. Men när jag tänker efter så har nästan alla jag känner med samma problematik svårt med mat på olika sätt. Fast det är ju väldigt inviduellt också. Kram! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s