Artikel om Borderline/Emotionellt instabil personlighetsstörning

Jag har nyligen upptäckt en artikel om Borderline, även kallat Emotionellt instabil personlighetsstörning. Ni kan läsa artikeln här: 5 anledningar att prata om den dödliga diagnosen Borderline. Vilket förklarar på ett kortfattat, men tydligt sätt vad det kan innebära att leva med diagnosen, blandat med kort fakta om Borderline.

IMG_6053art

Som Petrovic säger i reportaget: ”Även om allt är bra har man svårt att reglera känslor.” Är mycket riktigt. Trots att jag har haft turen att få gå i Dialektiskt beteendeterapi, förkortas som DBT. En terapiform som är särskilt hjälpsam hos personer med Emotionellt instabil personlighetsstörning.
Är jag medveten om att jag kanske aldrig kommer bli helt fri från problematiken, som det till viss del är genetiskt. Skillnaden är nu att jag lärt mig att ta avstånd från gamla beteenden, och istället använder mig av DBT-färdigheter.

20110622-IMG_1254

Jag tror ju fler patienter som får möjlighet att gå i DBT, kommer göra stor skillnad för individernas liv och framtid. Nackdelen är kötiden, jag fick själv vänta i ungefär 6 månader innan jag kunde börja. Jag tycker att fler DBT-team behövs, det kan förändra framtiden för många som kämpar genom att överleva dag för dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s