När omvärlden är för mycket

sensory-overload

Jag brukar generellt sätt alltid vara känslig för syn/hörsel/smak och känselintryck. I vilken grad brukar variera, men när jag är trött brukar det bli värre. Men sen igår har jag varit extremt känslig när det gäller ljus. Så fort jag tittar mot starkt ljus, eller ljuskällor överhuvudtaget, värker det i ögonen. Ibland står jag inte ens ut med dagsljus.
Igår hade jag även kraftig huvudvärk, och jag tror nästan att det är migrän, som jag haft två/tre gånger under det senaste halvåret. Samtidigt är det svårt att skilja på vad som är vad. Då jag nästan alltid har svårt med perceptioner, och som är en del av min Asperger problematik. Men det brukar sällan bli så att jag får ont i ögonen, eller bultande i huvudvärk i tinningarna. Det är därför jag tror det lutar mot migrän.

Jag känner mig allt annat en fräsch, och direkt när jag kom hem från jobbet drog jag ner persiennerna, och rullgardinerna i sovrummet.
Och har undvikit alla starka intryck. På jobbet var kombinationen med ljus och hörselintryck närmare plågsam, och efter lunchen somnade jag snabbt om. Efter vilan känns det lite bättre, men huvudvärken pendlar. Förhoppningsvis lägger även det sig snart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s