Att hålla sig på linan – Om att leva med Aspergers syndrom, ADHD och psykisk ohälsa

Något som jag har svårt med är att veta när jag behöver ta pauser, eller ändra mina rutiner för att åter samla energi. För alla behöver mer eller mindre återhämta sig. När jag nått vuxenålder har jag hittat mina rutiner, men jag har svårt att ändra om mitt schema, ibland tänker jag inte ens på det. Utan kör bara på utan att reflektera över den trötthet som jag känner. Förmodligen hänger detta ihop med alla mina tre diagnoser, Aspergers syndrom, ADHD och Emotionellt instabil personlighetsstörning.

Idag har jag ändå lyckats att stanna upp innan all energi runnit ut. Och har börjat prioritera därefter. Det är svårt, för jag känner det där ”borde” som ett ringande i öronen. Jag ”borde” klara av att träna idag, och jag ”borde” orka med att både handla, bada Dallas och laga storkok imorgon. Vilket jag idag som tur är inser kommer bli för mycket. Hela min vardag är ofta en snäv balansgång, och bara det i sig är energikrävande. Med lite omplanering hoppas jag att jag kommer hålla mig kvar på linan, med energi över till att skriva också.

balancing_rocks_full (1)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s