En energikrävande och ångestfylld förmiddag

Jag vaknade med panik och ångest i kroppen, och kunde känna hur spända mina käkar var.
Jag drömmer sällan mardrömmar, men ångestdrömmar är något jag har upplevt väldigt ofta på sistone.
Inatt drömde jag om att jag var höggravid, och jag kände den annalkande rädslan och stressen över hur fan jag ska fixa att vara mamma.
Jag kunde inte göra abort eller adoptera bort barnet heller.
Jag var förvirrad och såg mig omkring ett bra tag innan jag insåg att det bara var en dröm. En av anledningarna till att jag inte vill skaffa barn är för att jag rätt så säker på att allt ansvar skulle ta knäcken på mig, och jag vill inte sätta ett barn till världen om jag vet att jag inte kan ta hand om det tillräckligt. Sen har jag aldrig velat ha barn.
Men det var så märkligt att mina känslor i drömmen stämde så bra överens med de i verkligheten. Det värsta var att jag inte kunde göra något åt det, i drömmen alltså.
Detta var inget trevligt sätt att vakna på.

När jag jobbade kunde jag inte riktigt släppa ångesten, och det gjorde perceptionerna mycket värre. Lamporna kändes som knivar i mina ögon, och ljuden som en hammare som slår mot min skalle. Jag var tvungen att kisa, på grund av smärtan när jag skulle hämta ut min apodos, som min förfäran inte hade kommit. När jag gick den sista biten hem trodde jag att jag skulle falla ihop, praktiskt taget. Blev yr och svag i kroppen, och fick påminna mig själv om att andas djupt.

Nu ligger jag under kedjetäcket och försöker samla energi. Egentligen ska jag ha boendestöd idag, men får se om jag avbokar det. Som jag även håller på att tvätta, vilket innebär mer ljud. Usch måndagar är så intensiva dagar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s