Det själsliga – Om att leva med Aspergers syndrom

Många gånger när jag skriver om Aspergers syndrom på min blogg är det ofta med visshet i texten, kunskap och erfarenheter. Men jag tror aldrig jag riktigt har beskrivit hur jag verkligen känner att det är att leva med diagnosen. Hur jag upplever det på den allra själsliga planen.
På kvällarna gråter jag, många gånger.
Önskar att de smärtsamma minnen jag äger inte var mina. Min barndom sårar mig djupt, likasom mina tonår. Smärtan som jag levde med då är fortfarande närvarande inom mig, och kommer alltid att finnas där, eftersom det som har hänt har hänt. Inget kan förändra det.
Jag önskar mig så fåniga saker som att köpa en klänning till en studentbal, eller att kunna prata med andra personer utan att behöva tänka på vad jag ska säga hela tiden. Men jag tog aldrig studenten, och jag har svårt att vara i sociala situationer.
Om jag fick byta mitt liv med en främlings, skulle min första impuls vara att säga ja. Men mitt liv gavs till mig, med de diagnoser jag har. Inget kan förändra det. Mitt syfte är kanske inte att vara populär, ha ett heltidsjobb eller en egen familj. Mitt syfte är kanske att berätta en annorlunda historia för omvärlden. Jag sörjer det liv jag inte har, men jag skulle aldrig vilja byta det mot någon annans, för vem vore jag egentligen då? För jag är den jag är, även fast jag inte alltid trivs med det eller är stolt för den jag är. Det kommer aldrig vara lätt att leva med Aspergers syndrom. Men jag har en stark vilja till att utvecklas och lära, även fast jag inte alltid ser det eller kan känna den viljan. Så är den gömd där någonstans inom mig.

Annonser

2 reaktioner på ”Det själsliga – Om att leva med Aspergers syndrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s