Min spegelbild – Sneak Peek 1

I stycket nedan beskriver jag känslan av ensamhet och ångest, men jag gestaltar även den ansträngda familjesituationen när jag var hemma utan skola, och knappt hade någon annan sysselsättning heller. Tiden utspelar sig när jag var omkring 17 år, och innan jag blev inlagd på barnpsykiatrisk slutenvård för första gången:

Känslan av att vara här, den vassa spetsen vilandes mot mitt hjärta. Varje steg jag tar är övervakat. Mörkret har fjättrat mina andetag. Jag krafsar med mina naglar, men det finns ingen väg ut. Jag brinner åter i skuggan, av försöken att gräva mig ur elden, av jord och aska.

Stämningen i köket är ansträngd, och tystnaden tryckande. Jag kan känna mina föräldrars blickar i nacken. Ett metalliskt skrapande av bestick mot porslin hörs.
Den glansiga gaffeln återger kökets ljus i sin reflektion. Utan att röra maten, eller se upp reser jag mig från köksbordet på ostadiga ben. Min kropp känns svag och orkeslös, när jag går genom den långa hallen. Utan ett ord stänger jag dörren till mitt rum.  Jag satt på min sängkant med ensamheten slingrandes runt min kropp ända tills min mor kom in med kvällsmedicinen.
Min blick fastnade på tabletterna som jag höll i mina kupade händer. Jag ser på dem så länge, att man skulle kunna förväxla det med att jag faktiskt hade ett intresse för synen av medicinen. Men i själva verket har jag slutat att se på de vita föremålen som vilar i mina handflator. En tom blick fäst på ingenting. Det tar en lång stund innan jag med darrande händer sväljer tabletterna med en stor klunk vatten, från glaset som stått på skrivbordet.
Min kropp skälver i sorgsna, förtvivlande spasmer. Medan kallsvetten rinner nedför ryggen.
Jag omfamnar mina tunna, och knotiga axlar. Inbunden i ett mörker av kallt stål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s