Min spegelbild – Sneak Peek 2

I detta stycke nedan beskriver jag kort mitt detaljsinne:

När jag tittar på ett föremål är det sällan jag ser helheten först.
Jag förundras istället utav minsta lilla detalj. När jag ser på ett träd, granskar jag det noggrant. Barkens strukturer och färgskiftningar.
Jag rör vid stammen för att känna på den sträva och ojämna ytan, känner dess svala temperatur, och ser samtidigt den rödmyra som klättrar uppför trädet. Jag tittar upp mot trädkronan, och räknar alla grenar, studerar dess vinklar och former. Noterar att solen står högt upp på himlen, och försätter delar av trädet i skugga.
Jag kan se det som avviker. Upptäcka en liten spricka i vitt porslin, och se skönhet i det som inte alltid är uppenbart att vara vackert.
Jag kan se på en rostig grind, och upptäcka hur rostens bronsaktiga färg smälter in i naturens omgivning. Men samtidigt har jag svårt att se helheten. Som jag ofta fokuserar på detaljer kan jag fullständigt missa att det exempelvis regnar ute som jag enbart tittar på fågeln som sitter på balkongräcket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s