Nu är det dags att skriva ner mina tankar och känslor igen

Det har gått mer än en månad sedan jag sist skrev på bloggen, och det är
mycket som har hänt sedan dess. Nu är det dags att jag berättar.

I juni månad fyllde jag 24 år, och födelsedagen firade jag med min familj.
Under början av juni månad fick jag även hem exemplaren av min självbiografi jag ska sälja på egen hand under föreläsningar. Exemplaren
är även till för signerade böcker. De första veckorna under juni månad kände jag mig uppspelt och förväntansfull. Men känslor förändras, även jag.

Trots att jag glädjer mig över att min självbiografi snart ska ges ut, så har jag varken känt mig tillfredsställd eller harmonisk till mods. Tvärtemot har jag vantrivts på mitt jobb, som har väckt känslor såsom ensamhet, utanförskap, sorg och besvikelse.
Jag trodde aldrig att jag skulle komma till den punkt att jag självmant vill byta jobb. Eftersom jag är en rutinbunden människa har jag svårt med förändringar i vardagen. Men så kom jag dit.

Mina arbetsuppgifter har under två års tid varit alltför enformiga, inte tillräckligt varierande. Jag har inte heller känt mig delaktig eller samhörig med resten av personalen, trots att jag varit där i över tre år. Jag skulle nästan vilja säga att jag har upplevt depression under en viss tid. Inte känt någon mening med mitt liv alls. Jag tänkte därför att en förändring kan förbättra läget.

Igår hade jag min första och sista praktikdag på en större second hand butik.
Jag var så övertygad om att det var det rätta stället för mig, att det var det klokaste valet. Därför kom besvikelsen som en chock. Jag låg vaken sent, grät. Försökte att stänga ute alla intryck, all ny information. Försökte stänga av stressen och tempot som jag upplevt under praktiken, men utan att lyckas. Tröttheten, utmattningen värkte i min kropp, mina ögon sved, min kropp var spänd.

Jag har tagit så många beslut under den senaste månaden, utmanat mig själv på alla tänkbara sätt. Inte bara genom att hitta lösningar, jag har även försökt hitta min visshet. Finna en plats där jag trivs. Både i omgivningen och i mig själv.
Det har varit en tunnel med många omvägar. Om jag inte hade gått i DBT hade det nog varit omöjligt för mig att handskats med dessa händelser så effektivt som jag faktiskt gjort.
Jag har ringt och mejlat myndigheterna på egen hand, min dagliga verksamhet och handledare på biblioteket. Fört en öppen kommunikation. Jag har bett min familj om hjälp istället för att skada mig själv.

Jag vet inte om jag har hittat min visshet ännu, men jag vet att jag har kommit en bit på vägen. Jag har insett hur mycket jag egentligen uppskattat bibliotekets arbetsmiljö och lugnare tempo. Det blev så tydligt efter dagen på second hand butiken.
Jag kommer återgå till min praktik på biblioteket, men jag kommer försöka anpassa mina arbetstider så att jag kan vara med på morgon fikat och även lunch. Min handledare kommer även gräva efter mer varierande uppgifter.
Jag känner att jag är på rätt väg till att hitta en chans att förbättra mina nuvarande arbetsförhållande.

Trots att jag känner min enda praktikdag på second hand butiken som ett misslyckande. Kan jag ändå se att jag aldrig skulle ha insett att biblioteket har en stor betydelse i mitt liv, om jag inte hade testat en annan praktik först.

Annonser

2 reaktioner på ”Nu är det dags att skriva ner mina tankar och känslor igen

  1. Älskade vanjavit
    Gud vad jag skulle vilja köpa din bok. Går det bara köpa den via nätet? Och vännen tyvärr måste man oftast testa något nytt för att se det man har men jag själv har äntligen hittat rätt ställe för mig så ge inte upp för det rätta stället finns där ute. Hoppas du kan få lite roligare uppgifter nu på biblioteket eftersom du ändå trivs där

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s