Min självbiografi, en försoning

101_3988-kopieraSom liten, när jag var riktigt liten. Så var livet ganska okomplicerat. Maten var alltid serverad, det fanns inga läxor att oroa sig för. Inte så många måsten.
Men redan när jag var 9-12 år insåg jag att något höll på att förändras, jag kunde inte sätta fingret på det då, med något var det.

En ung Vanjavit (13 år)

När jag började i högstadiet rycktes jag ifrån normaliteten. Tjejskvaller, killar, discon och partyn, allt det där kändes mycket avlägset. Istället undrade jag vad det var som var så fel på mig, och varför den där gnagande känslan i bröstet fanns. Jag kunde inte hantera stressen, jag föll istället huvudstupa i den.

Under mina tonår har jag förflyttats mellan skolor, psykiatriska avdelningar, och olika boenden. Jag flyttade hemifrån innan jag ens fyllt arton år.
Då skolan har varit oförmögen att lyssna, och ge mig stöd.

Min bok börjar just där. Den dag då jag flyttade till träningsboendet, där jag bodde i tre år. Men trots att jag utvecklades otroligt mycket där, så har jag inte hunnit landa förrän nu. Min självbiografi har blivit en början på en försoning med min dåtid, min barndom. Jag vet att jag kommer behöva påminna mig hundratalsgånger om att jag inte kan fly från det som hänt, och att det gör ont att minnas. Men om jag ger plats åt känslorna, minskar deras styrka.

IMG_9683 copy

Det känns som jag har fått avstånd från många minnen, eftersom jag har skrivit om dem så uppriktigt och ärligt som det går. Flera som har beställt min bok är personal från de boenden jag varit och bott på, och det känns okej att skriva till dem!  Minnena stannar på avstånd, både de positiva och negativa.
Det känns som om jag har mött min barndom i en spegelbild, och jag vinkar hej till den, innan jag går vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s