7 skäl att digga Mass Effect 2!

Två av mina special intressen är sci-fi och tv-spel, och inom dessa två områden så är Mass Effect 2 en stor favorit.
Hela trilogin är fantastisk! Jag har egentligen inget dåligt att säga om Mass Effect 2, så istället kommer jag att skriva ner 7 skäll att digga Mass Effect 2. Jag skulle förmodligen komma på många fler, men det skulle bli ett väldigt långt inlägg.

bioware-the_team_1600x732_marked

1. Färgstarka karaktärer

Under spelets gång lär du känna ditt team, får ta del av deras förflutna och nutid. Varje karaktär är unik, med olika personlighetsdrag, bekymmer och styrkor.

2. En ny upplevelse

Något som jag älskar med Mass Effect är att det finns många valmöjligheter och olika sätt att spela på. Du får välja mellan olika klasser, som har egna slags förmågor och stridstekniker. Du kan välja mellan vara female eller male Shepard, och vilken av dem du väljer avgör vem du kan ha en romans med. I början av spelet kan du även välja din egen personlighetstyp och bakgrund (dock har det ingen större inverkan över hur din spelgång utvecklar sig).

3. Underhållande

Till skillnad från det första spelet tycker jag att Mass Effect 2 har ett flow i sig. Det är en lagom balans mellan sidouppdrag och huvuduppdrag. Och eftersom du har många valmöjligheter kan du köra om spelet utan att tröttna. Sen finns det flera som tycker om det första Mass Effect mer eftersom att rollspels känslan är starkare där. Men det är en smaksak.

4. Vilka val du gör har stora konsekvenser

Under spelets gång får du flera gånger möjligheter att göra val som kan förändra slutet på dramatiska sätt. Om du har ett högt paragon och renegade kan du låsa upp möjligheter i konversationer och konflikter som också har stor betydelse och inverkan på slutet.

5. Utmaning

Inför uppdrag behöver du förbereda dig. Speciellt inför de allra sista. Om du inte gör det finns det en stor risk att flera i ditt team dör. Om du förbereder och väljer rätt kan alla överleva.
Om man kör på svårighetsnivån insanity (den svåraste) behöver du förmodligen testa vilka i teamet som fungerar, uppdrag för uppdrag. Jag har klarat spelet på den svåraste nivån, och det tog tid att hitta rätt inställningar för varje uppdrag.

6. Importera din karaktär

Om du har klarat av Mass Effect 2 eller Mass Effect kan du importera din karaktär och låsa upp bonusar.

7. Historia och handling

Även fast Mass Effect 2 lutar mer mot Third-person shooter till skillnad från dess föregångare, så finns det ändå handling och historia i spelet. Likasom Shepard, han/hennes team har sina ärr, har även fienderna sin egen historia.

Annonser

2 reaktioner på ”7 skäl att digga Mass Effect 2!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s