Icke djurtestat, tack!

Igår tog jag mig tid till att se över alla mina smink, hygien och städprodukter, för att se vilka som har djurtestats och inte. Jag har tänkt på det länge, men inte tagit tag i det fören nu, då jag vetat att det skulle innebära att jag behöver ge bort, eller slänga det mesta. Och den hemska sanningen är att väldigt många märken och produkter djurtestas. Även stora märken såsom Max Factor och liknande. Ännu mer förvånade är hur svårt det är att hitta information från företag och huruvida de djurtestar eller inte. Det finns även smink, tvätt och sköljmedel som innehåller ämnen/medel med animalisk ursprung, något jag tror de flesta inte är medvetna om. Att det tandkrämsmärke jag har haft i flera år också djurtestar slog mig med häpnad, men ännu mer chockad blev jag när Libresse också gör det!

Jag känner mig stolt över att sortera ut produkter ur mitt liv, där djur har fått lida bara för att vår ras, människan vill se bra ut, eller ha ett skinande hem. Jag har inget emot utseende eller ett snyggt och fräscht hem. Men varför på bekostnad av djuren när det faktiskt finns andra alternativ (även fast de kan vara färre och svåra att hitta)?

Jag vill också påpeka att jag varken vill eller försöker pracka på någon att bli vegan eller vegetarian. Det är ett helt personligt beslut som man behöver avgöra helt själv. Alla har olika värdering, och så är det. Det jag dock önskar är fler ifrågasätter sig var köttet på tallriken kommer ifrån, eller glaset med mjölk, brödbiten med ost. Har ett djur fått lida i onödan för denna maträtt, eller den hårfärg vi tänker använda? Det balsam vi använder för håret, tvättmedlet som gör rent våra kläder. Eller det diskmedel vi använder varje dag.

Annonser

En reaktion på ”Icke djurtestat, tack!

  1. Jag har massa smink som både är veganskt och ickedjurtestat^^ kan ge några tips, när vi ses nästa gång. Dock är det inga BILLIGA märken direkt, men så är det ju tyvärr med smink.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s