Distraherande tillvaro

Något jag har haft svårt med de senaste veckorna, förmodligen längre tid än så, är min koncentrationsförmåga, jag blir distraherad av minsta lilla. Vanligtvis brukar höga, eller irriterande ljud (när något skrapar eller andra små ljud i en annars tyst omgivningen). Men nu blir jag distraherad av fläkten hemma (som jag annars upplever som lugnande och en del av miljön). Jag blir tillochmed distraherad av mina andetag! Jag gjorde en övning i medveten närvaro och jag uppfattade först inte att ljudet som störde mig var mina andetag. När jag duschade senast glömde jag använda tvål, men jag kom ju iallafall ihåg att duscha, det är åtminstone bättre än ingenting.

Jag vet inte vad det beror på, min koncentrationsförmåga brukar aldrig vara såhär låg. Tack och lov så räddar mina hörlurar, musiken och ljudböckerna mig. Den ända gången jag blir helt fokuserad är när jag lyssnar på något i mina hörlurar, med hög volym så inget annars hörs. Jag upplever distraktionerna väldigt störande, speciellt när jag försöker vara kreativ. Det är väldigt svårt att spela gitarr när man spelar fel och plötsligt tappar tråden och tänker på allt annat än gitarren. Jag anar att det är mitt sprängfyllda huvud och sommaren och hösten planer, och oron inför framtiden som spelar stor roll i den distraherade tillvaro jag nu befinner mig.

Annonser

En reaktion på ”Distraherande tillvaro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s