Jag är tacksam för mitt liv, trots att det är allt annat än lätt

Hela tiden återvänder mitt liv till detta. Frustation, sorg, hopplöshet och oron för framtiden. Jag kommer inte heller ifrån det, min längtan till något bättre, och min desperation. Jag minns att jag ofta slutade min presentation av mig själv för länge sen med ”jag är på väg till ett liv som jag själv vill leva.” Idag känner jag knappast igen mig i citatet. Istället har jag tanken ”jag behöver lära mig att acceptera mitt liv,” och det är lättare sagt en gjort.

Acceptans är en av de svåraste delarna i Dialektsbeteende terapi (DBT). Tänk dig själv att exempelvis gå igenom en av dinas föräldrar eller barns död, eller något annat som orsakar dig så stor smärta att du helst vill försvinna, eller dö själv.

Livet är allt annat än lätt, men jag fortsätter att vandra vidare.

Annonser

En reaktion på ”Jag är tacksam för mitt liv, trots att det är allt annat än lätt

  1. Åh, vad jag känner igen mig!!! Jag vill också så gärna ha en annan framtid, ett bättre liv än jag har nu! Men det skulle nog vara bra om jag lärde mig att acceptera det som är just nu lite mer.
    *kram*

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s