Ett inlägg om kommande föreläsningar och nya knep

Jag kanske ska börja med att säga hej och välkomna till er som läser detta, efter mitt långa uppehåll här på bloggen. Det är så mycket som händer omkring mig, och det är svårt att ägna tankar till bloggen då.

För ett tag sedan skrev jag om att jag eventuellt skulle börja ett samarbeta med Ostergota Care, och nu är samarbetet igång, eller det har det varit ganska länge faktiskt. I oktober är det premiär för föreläsningen ”Min spegelbild – En bok om en annorlunda och svår uppväxt.” Tillsammans kommer jag och Agneta Björck från Ostgota Care bland annat föreläsa om min uppväxt och bemötande.  Det ser jag verkligen fram emot!!

Det har varit ganska svårt att arbeta med materialet, då jag inte alltid känt mig inspirerad, eller varit i ”rätt” stämning, men nu har jag kommit på en idé!
Det låter kanske konstigt att jag behöver må lite dåligt när jag tränar inför föreläsningen, men det är just så det är. Eftersom jag inte pratar om mitt fanatiska liv (ironi), eller sjunger och spelar gitarr om hur bra allting känns (ironi igen), behöver jag vara i en stämning som påminner mig om hur det varit, så jag kan berätta om det jag upplevt på ett trovärdigt sätt, vilket är svårt att göra om jag känner mig harmonisk och lugn. Så vad är knepet? Jo, jag har skapat en spellista i mobilen med låtar som jag vet påverkar mig känslomässigt, som gör mig nedstämd. Samtidigt vet jag att dessa låtar kan påverka mig så pass att jag ligger i sängen, apatiskt eller gråtandes. Men eftersom jag bara lyssnar på spellistan en kort stund, och i ett syfte som jag vet behövs, ligger min nedstämdhet på en nivå som jag kan hantera, och som gör att jag hamnar i en melankolisk nedstämd som jag behöver då. Det andra knepet då? Efter jag tränat klart gör jag något lättsamt, som att lyssna på Die Antwoord eller andra band som är energiska och ger mig positiv energi. Jag spelar Tv-spel, ser på animerad barn/familjefilm eller tar en promenad. Jag är faktiskt ganska imponerad över hur jag kan styra mina känslor, ett år tillbaka i tiden skulle det varit omöjligt. Ganska coolt va?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s