Självskadefri i över 3 år!

Jag kan knappt tro det, men jag har varit självskadefri i över tre år nu. När mitt självskadebeetende var som värst, sved min armar när jag duschade, bultade och ömmade så fort jag rörde mina armar. Men det värsta var skammen, för varje gång jag skadade mig själv visste jag om konsekvenserna. Förutom de fysiska var jag medveten om beroendet, och jag visste så väl att mina handlingar bara skulle göra min ångest värre. Men ändå så fortsatte jag. Tills den punkten då jag var så arg på mig själv, mådde illa över att jag utsatte min familj för oro, och trots min medvetenhet fortsatte jag utsätta mina närstående och mig själv för detta.

Jag blev inte självskadefri på en dag eller två, jag fick återfall. I början varje vecka, som blev till månader, halvår och år. Jag vet fortfarande att jag kan få återfall, trots att det var så länge sedan jag skadade mig själv. När man väl låtit hjärnan lära sig att skada sig själv är en belöning, finns det alltid en risk för återfall. Men aldrig har den känslan känts så avlägsen.

Annonser

2 reaktioner på ”Självskadefri i över 3 år!

  1. Verkligen bra kämpat! För det är precis så som du skriver att när hjärnan väl har lärt sig att skada sig som en strategi så finns det alternativet kvar. Men det känns mer och mer avlägset att verkligen ta det steget.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s