Det är inte lätt att vara en känslomänniska

  ”The Agonist – Once Only Imagined”

Att slitas mellan glädje, sorg, ilska, skam, äckel och rent självhat. Att vara beskrivande i dessa stunder, då sorgen trycker ner dig i soffan, ilskan som
skriker inuti ditt bröst, skammen som sköljer över dig när du ser på din ofullständiga och äckliga kropp. Är överväldigande.

Att hålla isär fakta och känsla är svårt. Känslorna är så intensiva att de faktiskt känns som den bästa informationskällan. Känslorna vill säga dig något. Men att låta känslorna styra iväg, och själv följa efter blint är sällan klokt. Det är ännu svårare att inte handla destruktivt på känslan.

Men det har hänt igen, att jag kastas in i den vildsinta vågen. Utan tillgång till visshet valde jag mellan pest och kolera, skada mig själv eller sluta med de två mediciner jag har två biverkningar av. Det är jobbigt att leva med ökad aptit, att aldrig känna sig mätt, och gå upp i vikt även fast man motionerar och äter hälsosamt.

Men att sluta abrupt med medicin man ätit under flera års tid och med hög dos är absolut inte klokt. Speciellt inte utan läkares tillstånd. Jag trodde mitt i känslokarusellen att jag var beredd att ta konsekvenserna, men efter cirka tre dagar upplever jag redan utsättningssymptom som bara blir värre, bland annat sömnlöshet och feberliknande känslor. Alla vet nog hur jävligt det känns att ha feber.

Efter jag tog kontakt med psykiatrin kom jag till insikt hur galet jag tänkt, eller för vara mer beskrivande. Känslostyrt. Men jag har lärt mig något utav detta. Jag kommer aldrig av eget bevåg sluta med medicin på detta sätt igen. Jag trodde att allting skulle fungera som vanligt ni vet, gå till jobbet på morgonen, träna på eftermiddagen. Men att träna idag är omöjligt då musklerna i kroppen har börjar att bli svaga. Jag är ens förvånad att jag tog mig till datorn där jag nu sitter. Jag hoppas att utsättningssymptomen kommer att lägga sig innan föreläsningen april och maj (just det, det har jag inte nämnt, mer information kommer senare).
Livet är fullt av lärdomar, ibland mer ”feberliknande” sådana.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s