Tomb Raider

Igår såg jag den nya Tomb Raider filmen på bio, och den överträffade alla mina förväntningar, vilket var höga. Filmen har fått mixad kritik, några älskar den, medan andra skriver arga kommentarer på Youtube och klagar över att Lara Croft (som spelas av Alicia Vikander) inte är tillräckligt snygg. Men jag har aldrig förstått varför man behöver vara snygg, speciellt som en karaktär i en film som Tomb Raider. Där man i vilket fall som helst skadar sig, stinker svett, faller i lera och jord. Jag var lite osäker på hur filmen skulle vara. Men man kan inte alltid lite på kritik eller andras åsikter. Ens egen uppfattning är det som räknas. Detta är uppenbart inte en film alla.

Denna Tomb Raider film är inspirerad av/baserad på de två senaste Tomb Raider spelen. Jag har spelat båda, och älskat dem. Många kanske blir besvikna över att Lara Croft verkar svag. Men i tv-spelen spelar man en ung och oerfaren kvinna som går i sin fars fotspår. Hon är en överlevare. Hon blir slagen, men reser sig igen, igen och igen. Precis som jag. Därför berörde filmen mig mycket.

Eftersom jag inte tycker någon trailer gör filmen rättvisa, så delar jag istället trailer för båda spelen. Och inte nog med det kommer ett nytt spel med Lara Croft som huvudroll i september månad, Shadow of the Tomb Raider. Det ser jag fram emot.

Min eloge går till Alicia Vikander, som har lyckats fånga den Lara Croft jag lärde känna i spelen. En människa som finner styrka i rädslan. En sann överlevare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s