En hjälpsam app – Pacifica

Det finns många hjälpmedel, och flera går att ladda ner till sin mobil. Jag har använt många sådana appar, vissa bättre en andra. Men jag har nyligen hittat min favorit, och den heter Pacifica.

Appen finns tillgänglig på Android, Ihpone och på datorn. Syftet med Pacifica är att reducera ångest och stress. Det finns många funktioner som jag upplever väldigt hjälpsamma. Flera mindfulness övningar är gratis, samt funktioner, men för att låsa upp allting behöver man prenumerera månadsvis eller årsvis. Detta är väl det enda minuset jag kan se med appen, samt att den är på engelska. Men jag upplever att det är en lättförståelig engelska, och man kan skriva sina anteckningar eller andra texter på svenska. Det underlättar en hel del. Men nu till det bästa med appen!

Meditation: Det finns ett bra utbud med övningar för olika tillfällen.

Hope: Det finns också något som kallas för ”your hope board” där man kan ladda upp bilder med quotes eller bara text när man behöver bli stärkt eller känna att det faktiskt finns hopp.

Health: Här kan man se över sin hälsa efter egna anpassningar, och vad man själv tycker är rimligt. Som ni ser på bilden högre upp längst till höger har jag valt bland annat hygien, meditation och hobbys som dagliga behov. Mitt mål med meditation är att uppnå 11-15 minuter per dag. Om jag når det målet höjs den gröna färgen på hjärtat och jag lär må bättre. Detta är ett bra sätt att se över sin hälsa och dagliga behov

Utöver detta kan man lägga upp mål, få hjälp att se över sina känslor och det finns även en community där man kan dela sina erfarenheter med andra.

Du kan läsa mer om appen HÄR!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s