Kreativt projekt: ”Minivinyl”


Jag hittade CD-skivor på nätet som verkligen kändes retro och liknar vinyl, fast i ett väldigt, väldigt litet format. Och jag fick då idén, varför inte göra vinylskivor fast i CD-format? ”Minivinyl” kallar jag det för.

Jag har papper/plast som innerfickor, och har även beställt CD-fodral fast i papp, och inte de vanliga i hårdplast. Därför kommer det nästan kännas som en ”riktig” vinyl. Det svåraste kommer bli att få till omslaget snyggt, så att det kommer se proffsigt. Det är SÅ mycket som kan gå fel.

Jag har testat flera metoder att limma på. Flera som verkligen blev totalt misslyckade, men jag tror att jag hittat rätt metod nu. Jag kommer också att lacka omslaget, så att färgarna får djup, samt så det håller längre (framförallt kanterna). När man skannar in bilder på min skrivare tappar bilderna färger.

Jag väntar hem ett spray lack, vilket jag tror kommer bli mycket bättre än det lack jag testat nu (lack i lös färgform). På vissa av ställena spred sig färgen, inte mycket. Men tillräckligt för att få mig irriterad. Om spray lack inte fungerar, kan jag alltid se till att måla det mörka sist. Måtten blir även lite knepiga att få rätt, men det går att genomföra. Ingenting är omöjligt (nästan allt i alla fall). Tålamod är en konstnärs bäst vän.

Annonser

En reaktion på ”Kreativt projekt: ”Minivinyl”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s