Självhypnos

Ända sedan jag blev hypnotiserad har jag varit väldigt intresserad av ämnet hypnos.

För ett tag sedan köpte jag tre olika CD-skivor med självhypnos, och det har blivit ett oväntat hjälpmedel för mig.

Under ungefär 6 år tillbaka i tiden har jag arbetat mycket med mindfulness, och hypnos och mindfulness har många likheter. Men vad är då skillnaden?

I mindfulness övar man på medveten närvaro. Att förankra sig i nuet. Det handlar också hypnos om. Men när man går in i ett hypnosiskt tillstånd är man så avslappnad så att det känns som om man svävar på moln. Du är totalt avslappnad. Kroppen känns behagligt tung och orörlig. Samtidigt är man helt klar i huvudet, du kan höra ljud, men bara avlägset. Du är fullt medveten om vart du befinner sig. I mindfulness övningar kan man bli lugn. Men aldrig så avslappnad (tycker jag).
I mindfulness utforskar man sina känslor mer, men i hypnos ligger fokuset på att frambringa positiva suggestiva bilder, som även kan hjälpa dig efteråt.

Jag gillar både mindfulness och hypnos. Men när man går in i trance, nästan inget kan slå det.

Annonser

2 reaktioner på ”Självhypnos

 1. Spännande men ändå läskigt att göra hypnos ensam. Jag skulle vilja ha någon med mig om jag skulle prova.
  Jag har hållit på med meditation och då kom jag nästan som i hypnos. Det tror jag mer på. Jag har också tränat mindfulness och det känns ganska bra. Men meditation kan föra mig långt bort o h har jag papper och penna kan jag skriva ner allt jag upplevt under meditation. Om jag är ensam använder jag mig gärna av meditations cd för då blir man hjälpt tillbaka att vakna upp.
  Kram Annemor

  Gilla

  1. Jag förstår din känsla. När jag blev hypnotiserad första gången var det lite läskigt i början, men det försvann ganska snabbt. Mindfulness är bra hjälpmedel, håller med. Men det finns ju inget farligt med hypnos i sig. Dessa skivor jag köpt är egentligen guidad hypnos. Det är en person som berättar, leder en genom hypnosen och sedan ”väcker” en. Så det känns ganska tryggt ändå. Men alla hjälpmedel passar inte för alla. Det är ju helt individuellt. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s