Hjälpmedel i stressiga situationer

Innan min senaste föreläsningen under Världsautismdagen utsattes jag för extrem stress och ångest (fast en frivillig sådan). Först så ska man ta sig till plasten där man ska föreläsa, man kan åka fel och bli försenad. Under en föreläsning är det ofta mycket människor och höga ljudnivåer. När jag föreläser och när jag är klar har jag inte särskilt svårt för det. Men när jag ska gå till scenen och det känns som en barriär av ljud slår emot mig får jag nästan panik. Ovissheten om jag behöver använda mikrofonen eller inte gör mig orolig och nervös. Det finns många fler exempel. Tack och lov får jag hjälp med planering och stöd av Agneta Björck (Ostgota Care) som jag föreläser tillsammans med. Det är så roligt att samarbeta med henne!

Jag har innan tipsat om appen som heter Pacifica vilket jag har skrivit ett blogginlägg om tidigare. I Pacifica finns det olika mindfulnessövningar för olika tillfällen. Jag lyssnade flera gånger på övningen som heter
”Public Speaking” och som hjälpte mig otroligt mycket. Det är så härligt när man hittar hjälpmedel som faktiskt fungerar för en.

Annonser

2 reaktioner på ”Hjälpmedel i stressiga situationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s