Därför betyder musik så mycket för mig

Jag tror att något det flesta har gemensamt är musik. Oavsett om det är pop, rock, hårdrock, metal, jazz eller blues osv. Musik får oss att bli glada, vi finner tröst, känner oss förstådda och får ny energi och vila.

Jag tror att alla som har läst/läser min blogg har förstått att jag mått väldigt dåligt när jag var yngre, men också nu som vuxen. Musiken under alla dessa år har funnits där, vart min bästa vän när jag känt mig som mest ensam. Jag lyssnar på musik när jag är ute, när jag är ledsen, frustrerad eller när andra känslor påverkar mig på ett negativt sätt.

Det var när jag började lyssna på Guns N’ Roses när jag var 12 år, som en helt ny värld öppnades för mig. Musik blev så viktigt för mig då. Hårdrock/metal är min favorit genre, men jag gillar också artister/band som Amanda Jenssen, Amy Winehouse, den helt galna gruppen som heter Die Antwoord och många fler. I överlag är jag väldigt bred i min musiksmak.

Sedan jag var 19 år har jag sjungit, i början lät det allt annat en bra, jag är självlärd, och det tog många år innan jag började förstå tekniken. Jag kan både sjunga rent, men growla är min specialitet. Det är en sång som ofta används inom metalscenen som kräver en viss teknik. Jag tänker dela med mig av båda varianterna. Det först klippet är en repris (bara ren sång), den andra min specialitet, en ny cover jag gjort. Jag vill varna er om att det kommer låta väldigt mycket. Snabbt och tungt på samma gång. Du är nu varnad, men titta gärna, även om det bara är en sekund eller två. Min nästa cover kommer bli en lugn låt med lite blues vibbar i. Om ni har Youtube får ni gärna följa min kanal deathsrefelction!

Annonser

2 reaktioner på ”Därför betyder musik så mycket för mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s