3 skäl till att äta mer grönt


1. En chans till att må bättre fysiskt

Jag blev väldigt förvånad över hur lätt jag kände mig i kroppen efter en vecka utan rött kött. Det kändes som jag svävade, bildligt talat. Jag har aldrig varit med om en sådan upplevelse förut. Idag äter jag istället baljväxter såsom linser och bönor. Men också olika sojaprodukter som innehåller mycket protein. Men jag vill poängtera att det är väldigt viktigt med en varierad kost, oavsett om man äter kött, vegetarisk eller vegansk mat.

2. Det är gott

Tänk er en riktigt god apelsin istället för kakor eller bakelser med grädde (men det kan ju givetvis vara gott), eller ugnsrostade grönsaker. En färgglad linsgryta med ris eller bröd till. Det går att variera maten på oändligt många sätt. Testa!

3. Du kan göra stor skillnad för djuren

Detta är det främsta skälet till att äta mer grönt. Djuren lider i den industri vi utsätter dem för. Det finns ekologiska och kravmärkta alternativ vilket kanske innebär att hönsen är burfria, får komma ut längre/oftare och så vidare. Men de ska ändå transporteras till slakt i slutändan vilken är allt annan en humant. Jag vill inte vara den kritiserade veganen. Jag respekterar de som väljer att äta kött. Men jag försöker sprida ett positivt budskap. Att det går att äta grönt, att det är gott och väldigt näringsrikt. Börja med en köttfri dag i veckan. Vem vet, det kanske blir två eller till och med tre?

Annonser

4 reaktioner på ”3 skäl till att äta mer grönt

 1. Jag håller med dig. Vi har varit vegetarianer i 20 år men inte riktigt riktiga eftersom vi äter fisk och skaldjur.
  Det jag minns från att jag slutade äta kött var att jag istället saknade den där tyngdkänslan i magen som kött ger. Den första månaden trodde jag att jag var hungrig eftersom den där mätta tunga känslan inte infann sig men snart kom jag på hur det känns att vara mätt.

  Gilla

  1. Vet precis vad du menar, verkligen en märklig… men häftig upplevelse. Jag tror att många skulle må
   bättre att dra ner på det röda köttet, eller sluta med det helt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s